< hem


 OM DENNA SIDA
 
Marcus Vildir heter jag som har byggt den här digitala verktygsväggen. Jag arbetar som trä- och metallslöjdslärare på Tyresö skola utanför Stockholm. Jag har skapat denna videosamling med tillhörande hemsida som en del av mitt utvecklingsarbete i min tjänst.

Tanken med verktygsväggen är att lätta arbetsbördan för mig som lärare, genom att flytta arbetet med att hålla introduktioner och instruktioner till en video istället. Eleverna kan i sin tur titta och lyssna på genomgånger ett obegränsat antal gånger i sin egen takt och repetera när helst de önskar och behöver det. Jag kan koncentrera mig på att verkligen stödja eleverna i exakt det som de behöver hjälp med och eleverna behöver inte känna sig dumma för att de behöver höra instruktioner flera gånger.

Inspirationen till detta projekt fick jag av Salman Khans websida Khanacademy, där han spelat in hundratals lektioner i matematik och lagt upp dem. Kolla in länksidan för adresser och en massa andra tips.

Tack till alla mina kollegor som ständigt ger mig återkoppling och peppar mig och tack alla elever som ständigt sporrar mig att bli en bättre lärare.

// Marcus Vildir© MARCUS VILDIR
< hem